Dincolo de științe

3 articole care m-au pus pe gânduri săptămâna asta

Dacă tot e vineri seară și e liniște într-o zi cu soare-ploaie-soare, m-am gândit să vă recomand 3 articole care pe mine m-au făcut să îmi pun câteva întrebări existențiale:

  1. It’s Okay to Be Good and Not Great

Ce se întâmplă atunci când faci lucrurile suficient de bine pentru o perioadă îndelungată, îți cultivi ceea ce mai nou se numește grit și consistența în calitatea task-urilor? Aduni performanță în timp, ceea ce duce la o așezare mai bună în meseria / experiența pe care o acumulezi.

Un challenge pentru perfecționistul din mine, acest articol militează pentru acceptarea realistă a statutului profesional pe care îl ai (fără wishful thinking), tocmai pentru a putea construi mai departe, la fel de consistent. Ceea ce, de fapt, e chiar o idee utilă pentru dezvoltarea fiecăruia dintre noi..

2. Why You Should Have (at Least) Two Careers

După discuțiile despre multipotentialites (vezi Puttylike și comunitatea Puttytribe) și polymaths (vezi Range), apare și acest articol care punctează nevoia de interdisciplinaritate sau a satisface abilitățile variate pe care fiecare le avem.

Cu argumente strategice, mie mi-a reconfirmat de ce neliniștea aka curiozitatea pentru domenii diverse, pe care am avut-o dintotdeauna, poate fi folosită în favoarea unei ”multi”-cariere.

3. Google spent 10 years researching what makes the ‘perfect’ manager — here at the top 10 traits they found

Studiul ăsta și articolul aferent m-au câștigat de la primul punct de pe listă – un manager bun este un coach bun, care te ajută să îți pui întrebările potrivite și să îți găsești soluțiile.

Printre celelalte puncte se adună și faptul că oferă autonomie oamenilor din echipă, e atent la cum funcționează grupul, susține potențialul și dezvoltarea fiecăruia etc.

Mă bucur că acum avem și un studiu pentru ceea ce era destul de evident, dar implicit 😉

Voi ce ați citit recent, care v-a lăsat o impresie puternică?

Leave a Reply