Dincolo de mine Dincolo de științe

7 canale de Youtube #musai de urmărit (p.2)

Pentru că n-am reușit să mă țin de plan săptămâna asta, pentru că am scris aici și am primit noi și noi recomandări de atunci, pentru că e vară, duminică și cheful de scris a venit, iată continuarea listei de canale de Youtube #musai:

Great Big Story

Clipuri scurte, foarte bine făcute, din domenii variate (istorie, cultură, mâncare, entertainment, natură etc.) din care afli o groază de lucruri noi, într-un mod fun și deștept:

TED

Cred că nu mai e surprinzător pentru nimeni că TED talk-urile sunt peste tot. Evident că au și un canal de Youtube (de fapt, au mai multe), iar playlist-urile conțin multă inspirație din toate colțurile și subiectele lumii. Bineînțeles că nu trebuie să vă placă toți vorbitorii, dar cu siguranță veți găsi ceva care să vă atingă:

playlist-ul ăsta e genial 🙂

Vsauce + Vsauce2 + Vsauce3

Trei tipi aleși pe sprânceană (Michael, Kevin și Jake), extraordinar de deștepți, cu o curiozitate nestăvilită și producții din ce în ce mai ample, pe scurt, Vsauce. Cele 3 canale au numele în comun și stilul, oarecum, însă ceea ce le unește este pasiunea pentru științe, aplicată în moduri creative și neașteptate:

behind the scenes of ”Mad Max”

Veritasium

Tot din categoria canalelor care explorează și despică firul în toate firele posibile: Veritasium. Știință, experimente, lucruri despre care vrem să știm mai multe, cercetători:

Exurb1a

Unul dintre canalele mele preferate ever, e foarte greu de captat într-un anumit concept, trebuie să vedeți măcar un ”episod” ca să înțelegeți mai clar. Pe scurt: filosofie, știință, moralitate într-un soi de eseistică video, super amuzantă și dark, căci autorul e maestru în ironie + natură umană:

CGP Grey

Stick figures, istorie și o grămadă de cercetare despre cum trăiau / trăiesc oamenii, ce produc etc. Încă un canal deștept și amuzant din care să tot înveți – preferatele mele sunt de departe explicațiile despre societate, ierarhii și geopolitică:

Philosophy Tube

Iată unul nișat pe filosofie, explicată pe înțelesul tuturor și aplicată în diverse contexte relevante pentru viața contemporană. Un canal la care revin de câte ori am stare să mai explorez un concept sau un gânditor anume:

#

Suficiente pentru azi 🙂 Mi-e din ce în ce mai clar că lista asta se va lungi, întrucât mai am o groază de recomandări pentru voi. Voi ce mai aveți de adăugat pe aici?

Leave a Reply