Dincolo de mine Proiecte crețe

Growth Marketing Society – începuturile și primul meetup

…sau un fel de about last night, cu primul nostru meetup Growth Marketing Society. Nostru, adică eu, Dragoș și Andrei.

Dincolo de nevoia de a crea o comunitate de oameni care să se susțină și să lucreze împreună, Growth Marketing Society a apărut din ideea noastră de a explora împreună un domeniu care încă e fraged, stă pe nisipuri mișcătoare la nivel de teorie, dar este cât se poate de eficient și productiv în practică.

Și de ce să nu învățăm împreună, în timp ce gândim proiecte noi sau rezolvăm nevoile reale ale celor din grup?

Pe foarte scurt, growth marketing, care înglobează dar se și delimitează cumva de growth hacking, înseamnă, conform acestui articol:

Growth marketing is the integration, iteration, and improvement of strategies to acquire and retain paying customers. Growth marketing is a science in the sense that it is a systematic organization of knowledge based on testable explanations for how the world works.   

+

Although the name growth marketing implies a strategy based entirely on attracting more users, it’s about more than just that. The seeds of growth marketing must be planted in the customer discovery process.

Acestea fiind zise, e clar că strategiile și tacticile de growth marketing cresc odată cu interesul pentru agile, lean și design thinking, tocmai pentru că ne întoarcem privirea spre oameni și care sunt problemele lor (nu ce vrem noi să credem despre ei, fără să îi întrebăm și să testăm).

Iar dincolo de buzz words se află niște metode deștepte de a crește un produs/serviciu. Ceea ce ne-am propus să explorăm mai în detaliu. Învățând unii de la alții, lucrând împreună, studiind cât mai aplicat & all that.

Așa că #savethedate pentru că urmează meetup #2 pe 19 septembrie! Detalii coming soon.

Leave a Reply