Dincolo de științe

Tim Urban și the Story of Us

Zilele astea continuă în introspecție, iar pe cât de mult își face soarele de cap (ajutat, din păcate, de incendiile globale), pe atât de intens se simte nevoia de a ne întoarce către noi și a reflecta.

Din același context vine și Tim Urban, care a revenit cu al său Wait but Why (o resursă genială de research și gânduri critice) și o serie-mamut la care lucrează de mai bine de 3 ani O_O (apropos de ce putere are un blog bine creionat) – The Story of Us. Povestea noastră a tuturor, ca oameni într-o societate pe care am ajuns să nu o mai înțelegem și, mai rău, să nu o luăm la întrebări, ci luăm ca atare.

Sau, cum o spune Tim, cu umorul lui genial:

When I told people I was planning to write a post about society, and the way people are acting, and the way the media is acting, and the way the government is acting, and the way everyone else is acting, people kept saying the same thing to me.

Don’t do it. Don’t touch it. Write about something else. Anything else. It’s just not worth it.

They were right. With so many non-controversial topics to write about, why take on something so loaded and risk alienating a ton of readers? I listened to people’s warnings, and I thought about moving on to something else, but then I was like, “Wait what? I live inside a giant and the giant is having a six-year-old meltdown in the grocery store candy section and that’s a not-okay thing for me to talk about?”

Așadar, în ciuda ”înțelepciunii mulțimii”, Tim a construit o secvență de conținut mai ceva decât o analiză academică, pentru a ne deschide ochii și mințile și a face ordine în haos.

Eu m-am afundat deja, așa cum o fac de niște ani, în textele lui. Dacă vreți să îl vedeți și în persoană, vă recomand acest TED Talk de mai jos. Apoi vă puteți abona la newsletter 😉

Leave a Reply