Dincolo de mine Dincolo de științe

Musings #13 Ce înseamnă pentru tine o viață împlinită?

O serie de articole care m-au pus pe gânduri în ultimul timp și pe care vreau să le dau mai departe, despre viață și cum alegem să ne-o trăim:

  • ”This #inspiration strategy works because humans are wired to want significance and meaning. But what does “living fully” really mean in the age of Instagram, when anyone can wear matching yoga pants as they stand, arms outstretched and back to the camera, soaking in whatever scenic background they’ve found that day?” O analiză bună a presiunii de a trăi ”complet”, cu definiții premasticate din Instagram, în loc de a înțelege ce înseamnă pentru tine o viață trăită bine și împlinită.
  • A sta în tăcere, a asculta, a fi pur și simplu – ușor de zis, mai greu cu făcutul: ” Silence is the presence of time undisturbed. It can be felt in the chest. It nurtures our nature. ” Niște gânduri via Brain Pickings.
  • Ați auzit vreodată de eudaimonia? Un soi de prosperitate prin împlinire și dezvoltare. De la greci ni se trage 🙂 Iată ce forme capătă în psihologia vremii. Poate ne ajută să ne înțelegem mai bine. Cine știe?

Leave a Reply